iPodclub.nl

alles over de Apple iPod

Muziek verwijderen van je iPod

Door • nov 30th, 2007 • Categorie: Tips

In deze tip lees je hoe je muziek verwijdert van je iPod, bijvoorbeeld wanneer je een los nummer wilt verwijderen of wanneer je alle muziek wilt wissen omdat je de iPod wilt verkopen.

Een los nummer verwijderen

Bij het verwijderen van een los nummer hoef je alleen maar iTunes te openen, met de rechtermuisknop op het nummer te klikken en Verwijder te klikken. Als je iPod automatisch synchroniseert met iTunes, zal het nummer ook op de iPod worden verwijderd.

Als je een nummer alleen op de iPod wilt verwijderen, maar wel in je iTunes-bibliotheek wilt laten staan, moet je handmatig synchroniseren inschakelen. Doe je dat niet, dan loop je kans dat je muziek uit je iTunes-bibliotheek definitief kwijtraakt.

Handmatig synchroniseren stel je als volgt in:

1. Sluit de iPod aan op de computer.

2. Start iTunes.

3. Kies je iPod uit de bronnenlijst (links in iTunes).

Handmatig

4. Kies de optie ‘Beheer muziek en video’s handmatig’ (zie hiernaast).

5. Klik op OK.
Muziek
6. Zoek in de bronnenlijst je iPod op en klik op Muziek, zoals hiernaast wordt getoond.

7. Alle muziek die op de iPod aanwezig is verschijnt in een lijst.

8. Klik met de rechtermuisknop op een nummer en kies Verwijder. Het muzieknummer wordt nu alleen van de iPod verwijderd, niet van de computer.

Alle muziek verwijderen

Soms wil je alle muziek van de iPod verwijderen, bijvoorbeeld wanneer je de iPod wilt verkopen. In dat geval moet je voorzichtig te werk gaan: gooi je de muziek van de iPod zomaar weg, dan kan het gebeuren dat iTunes denkt dat je ook de muziek op de computer wilt verwijderen. Dat is vast niet de bedoeling. Schakel daarom eerst het handmatig synchroniseren in:

1. Sluit de iPod aan op de computer.

2. Start iTunes.

3. Kies je iPod uit de bronnenlijst (links in iTunes).

Handmatig

4. Kies de optie ‘Beheer muziek en video’s handmatig’ (zie hiernaast).

5. Klik op OK.

6. Zoek in de bronnenlijst je iPod op en klik met de rechtermuisknop op het item Muziek, dat vlak daaronder staat.

7. Kies uit het menu dat verschijnt de optie Verwijder. Alle muziek wordt nu verwijderd van de iPod, maar is nog wel op je computer beschikbaar.

Tags: , , , ,

schrijft over nieuwtjes en ontwikkelingen rond de Apple iPod. Deze website houdt je op de hoogte van handige tips en helpt je bij het kiezen, kopen en gebruiken van een iPod.
Email de auteur | Alle berichten door

3 Responses »

  1. Mijn muziek is om de een of andere reden van de computer verwijdert, maar het staat nog wel op mijn i-pod. Kan je ook je muziek vanaf je i-pod op je computer zetten?

  2. hoe kan ik muziek verwijderen op mijn ipod die ik alleen heb geinstalleerd op mijn ipod en niet in mijn blibliotheek?

  3. Ik heb geprobeerd om alle liedjes te verwijderen, alleen het lukte niet echt.
    De liedjes staan niet meer op de computer, wel op mijn Ipod. Als ik een liedje probeer af te spelen dan doet ie dat niet. Help!