iPodclub.nl

alles over de Apple iPod

Muziek op je iPod zetten, zonder omweg via iTunes

Door • jan 22nd, 2008 • Categorie: Tips

Als je muziek of films op je iPod wilt zetten, is het niet nodig om ze eerst aan iTunes toe te voegen en pas daarna met de iPod te synchroniseren. Soms heb je te weinig ruimte op je harde schijf om alle muziek die je hebt gedownload ook nog op de desktop te bewaren. Direct naar de iPod kopiƫren is dan de oplossing!

Eerst stel je de iPod in op handmatig synchroniseren. Je doet dit door de iPod aan te sluiten zodat deze in iTunes verschijnt. Zet daarna een vinkje bij de optie voor handmatig synchroniseren. Je vind deze optie op het eerste tabblad dat bij de iPod verschijnt.

Sleep nu de mediabestanden vanuit de Finder of Verkenner rechtstreeks naar de iPod. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een hoop muziek in MP3- of AAC-formaat op een cd hebt gebrand en deze bestanden niet allemaal wilt toevoegen aan iTunes. Hetzelfde geldt wanneer je films of tv-series op DVD hebt gebrand. De mediabestanden kunnen ook op een externe harddisk, een USB-stick of een ander opslagmedium staan.

Tags:

schrijft over nieuwtjes en ontwikkelingen rond de Apple iPod. Deze website houdt je op de hoogte van handige tips en helpt je bij het kiezen, kopen en gebruiken van een iPod.
Email de auteur | Alle berichten door

One Response »

  1. Ik heb een vraag over mijn Ipod Touch 16GB.

    Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik zelf “Albums” kan maken met daarin door mij samengestelde muzieknummers ???? ( De bedoeling is dan wel dat ik dus dan op mijn Ipod onder “Albums” Dus die map terug kan vinden.

    En hoe krijg ik een (Per ongeluk) zelfgemaakt icoontje weg uit het beginscherm van mijn Ipod?

    M.v.g.

    J. Roovers